Assemblea oberta 02/05/24: Defensem el mercat de Sant Pere Nolasc!

El nou PRI de Sagunt-Sant Pere Nolasc implicarà l’enderrocament del mercat de Sant Pere Nolasc i la intensificació del procés de gentrificació de la Saïdia

La Saïdia Comuna demanem la paralització del Pla de Reforma Interior (PRI) que l’Ajuntament de València projecta al carrer Sagunt i l’entorn de Sant Pere Nolasc, al barri de Morvedre de la Saïdia. Amb aquest objectiu, encetem una campanya de mobilització ciutadana amb una primera fase que culminarà amb la presentació d’al·legacions al PRI.

El Pla de Reforma Interior de Sagunt-Sant Pere Nolasc

L’Ajuntament de València ha resolt sotmetre a informació pública, durant un termini de 45 dies hàbils des de l’1 de març de 2024 fins al 10 de maig de 2024, el PRI – Pla de Reforma Interior del carrer Sagunt i els voltants immediats de Sant Pere Nolasc, amb número d’expedient E-03001-2020-000040-00.

El PRI.- PLA DE REFORMA INTERIOR C/ SAGUNT I ENTORN SANT PERE NOLASC determina dues Unitats d’execució discontínues, la “UE-1” i la “UE-2”. La segona unitat d’execució, a la qual ens proposem al·legar, consistirà en:

1) la demolició de l’actual Mercat de Sant Pere Nolasc,

2) el trasllat dels usos del mercat a un nou emplaçament,

3) la transformació de la zona compresa entre els carrers de Sagunt, Sant Joan de la Creu, de la Miraculosa i de Ruaya, i

4) l’ordenació del carrer Ruaya.

El Mercat de Sant Pere Nolasc

El Mercat de Sant Pere Nolasc té un gran valor simbòlic i comunitari. Inaugurat el 1899, va mantenir la seua activitat de manera continuada fins a l’any 1990, moment en què es va rehabilitar. Des d’aleshores va experimentar una pèrdua progressiva d’activitat, fins que va desaparéixer l’última parada, l’any 2020. No obstant això, el mercat de Sant Pere Nolasc no es troba ni desaparegut, contràriament al que indica la memòria del PRI, ni oblidat pel veïnat.

El Mercat té un paper fonamental en l’establiment de les relacions veïnals del barri de Morvedre i dels barris limítrofs del districte de la Saïdia, tal com es posa de manifest en diferents projectes de memòria oral i recull fotogràfic i audiovisual elaborats en els darrers anys. En són exemples treballs com ara:

  • Videografies de la Saïdia (2020), dut a terme en el marc de la convocatòria ‘Cossos. Comunitats de sabers subalterns’, impulsada pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània,
  • i Mercat de Sant Pere Nolasc, Un mercat viu (2023), un projecte artístic desenvolupat en el marc del Màster de fotografia de la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb Las Naves.

Primera assemblea oberta

Convoquem una assemblea al carrer dijous 2 de maig oberta a tot el veïnat i a les persones afectades i interessades pel Pla de Reforma Interior Sagunt-Nolasc. Serà a les 19h al mercat de Sant Pere Nolasc, a l’encreuament del carrer de Santa Isabel amb el de la Miraculosa.

En aquesta assemblea, informarem sobre el PRI Sagunt-Nolasc, mostrarem la nostra proposta d’al·legacions i la discutirem amb la resta del veïnat per tal de tancar-ne la versió definitiva i poder definir i iniciar el procés de recollida de signatures.

Us hi esperem!

Una resposta a «Assemblea oberta 02/05/24: Defensem el mercat de Sant Pere Nolasc!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *