Un nou projecte hoteler intensifica l’amenaça de turistificació a la Saïdia

L’Ajuntament de València va publicar el passat 10 de novembre, sense donar-li difusió, un edicte en què anunciava la concessió d’una nova llicència hotelera al districte de la Saïdia, concretament al barri de Sant Antoni. Es tracta d’un projecte hoteler que ocuparia les parcel·les situades en el núm. 6D del c/ Maximilià Thous i els núm. 8 i 10 del c/ Benipeixcar, de manera que travessaria tota una illa de cases en una zona d’especial vulnerabilitat, ja que presenta importants desequilibris econòmics i socials.

Segons l’expedient del projecte al qual hem pogut tindre accés, es tractaria d’un establiment amb llicència d’apartament hotel d’una estrella, amb un aforament màxim de vora 500 persones i que només preveu crear entre 6 i 10 llocs de treball. No hi ha dubte que el desenvolupament d’este projecte hoteler agreujarà els problemes de gentrificació i turistificació que ja pateix la Saïdia, a més de dificultar encara més l’accés a l’habitatge en un districte en què els preus de lloguer han augmentat un 50 % en els últims cinc anys. 

A més, com ja sabem pel que ha ocorregut a altres barris de la ciutat, la creació d’un hotel de tals característiques generarà unes dinàmiques d’oci, de consum i de formes d’habitar molt diferents de les dels residents habituals. Això tindrà repercussions negatives sobre el xicotet comerç i, en última instància, intensificarà un procés d’expulsió del veïnat que ja ha començat.

L’Ajuntament ha tramitat l’expedient sense posar en marxa cap mecanisme de consulta per a conéixer l’opinió del veïnat, més enllà de les cartes enviades a les comunitats de veïns de les finques adjacents a les parcel·les afectades. Això és especialment greu si tenim en compte que fa uns mesos les associacions veïnals es van mobilitzar en contra d’un projecte similar que s’havia d’ubicar a les naus del c/ Guatla, que de moment ha quedat paralitzat gràcies a la pressió veïnal. 

A les parcel·les on està projectat l’hotel hi havia una antiga fàbrica de mobles de fusta que es va començar a demolir a principis d’estiu sense previ avís ni sense donar al barri l’oportunitat d’arxivar o reivindicar una part de la seua memòria industrial. A més, el solar que ha resultat de la demolició, que ara està en procés de prospecció arqueològica, es troba en una zona d’especial interés per les restes de gran valor que hi han aparegut, com es pot comprovar en este mapa extret de la publicació A la luna de Valencia de Javier Martí. Ens preocupa, per tant, que la concessió de la llicència puga comprometre els resultats de les excavacions arqueològiques dutes a terme per tècnics de l’Ajuntament.

Per tots eixos motius, i perquè volem que el nostre barri continue sent habitable i no es posen els interessos econòmics d’uns pocs per damunt de les necessitats del veïnat, des de la Saïdia Comuna demanem la paralització del projecte hoteler. Per tal d’aconseguir-ho, hem posat en marxa les següents iniciatives, obertes a totes les persones que s’hi vulguen sumar.

Campanya d’al·legacions 

Des del moment en què l’Ajuntament publica l’edicte, qualsevol persona física o jurídica pot presentar al·legacions al projecte hoteler. Cal fer-ho prompte, perquè el termini acaba l’11 de desembre

Per a facilitar els tràmits, des de la Saïdia Comuna hem preparat alguns documents que poden ajudar a les persones interessades. En primer lloc, hem creat una guia per a presentar les al·legacions online, on s’explica un a un els passos que cal seguir.. A més, per a les persones que vulguen presentar les al·legacions presencialment, hem preparat un model d’instància en valencià i un altre en castellà. Només has de posar les teues dades personals i de contacte i fimar en el requadre que s’indica. Les instàncies es poden presentar per registre d’entrada a les Juntes de Districte i a l’Ajuntament (tanquen a les 14 h).

En tots dos casos, les instàncies s’han d’acompanyar del text que conté les al·legacions. Podeu utilitzar el model que proposem des de la Saïdia Comuna tant en valencià com en castellà. IMPORTANT: El text de les al·legacions també cal emplenar-lo, tant si el procés es fa presencialment com online. Has de posar les teues dades personals en la primera pàgina, al principi del text, i signar al final de document amb nom, DNI i firma analògica/digital. Com que es tracta d’un text llarg, hem preparat també el següent resum amb els punts principals de les nostres al·legacions contra el projecte hoteler. 

QUÈ CONTENEN LES AL·LEGACIONS CONTRA L’HOTEL APARTAMENT DEL C/MAXIMILIÀ THOUS 6 I BENIPEIXCAR 8-10?

Qualitat urbana
Exigim que es respecten els aspectes de la legislació urbanística que contemplen els criteris de cohesió social i la necessitat de crear habitatges. 

Gentrificació i turistificació
Els preus de lloguer a la Saïdia han augmentat un 50 % en els últims 5 anys. La construcció d’un hotel apartament agreuja la problemàtica i expulsa el veïnat.

Cooperativisme i habitatge protegit
L’oferta d’habitatge protegit és clarament insuficient, per això cal crear més vivendes públiques i explorar altres opcions com les cooperatives d’habitatge.

Participació ciutadana
El projecte d’hotel apartament s’ha posat en marxa sense cap mecanisme per a consultar l’opinió del veïnat ni de les associacions del barri. 

Impacte social
No s’ha presentat cap informe d’impacte social que garantisca que el projecte urbanístic tindrà en compte les necessitats d’una zona especialment vulnerable. 

Patrimoni històric
El lloc on està projectat l’hotel l’ocupava un espai de memòria industrial del barri. Exigim que es tinga en compte el valor patrimonial i arqueològic de la zona afectada.

Canvi climàtic
El projecte no introdueix criteris de sostenibilitat, ni té en compte l’impacte mediambiental de la infraestructura en un context d’emergència climàtica.

Espai públic i comerç de proximitat
El projecte hoteler repercuteix sobre la destrucció del comerç de proximitat i afavoreix l’aparició de serveis d’oferta cap a una demanda puntual i deslocalitzada.

Mobilitat sostenible i salut pública
L’hotel apartament degrada la xarxa veïnal, que té una influència directa en la reducció de desigualtats de salut i l’augment del benestar físic i emocional.

Per a les persones que vulgueu presentar les al·legacions presencialment, alguns membres de la Saïdia Comuna estarem en taules informatives a l’associació La Protectora (c/ Maximilià Thous, 6), on disposarem de còpies en paper de les al·legacions. L’horari de les taules informatives serà dimarts 5 i dijous 7 de 17 h a 18 h i dissabte 9 durant el matí. Una vegada emplenats els papers, nosaltres ens encarregarem de portar-los a l’Ajuntament. 

Assemblea oberta

El dissabte 16 de desembre, una vegada passada la campanya d’al·legacions, farem una assemblea oberta a tot el veïnat i a les persones afectades o interessades. Serà a la seu de La Protectora (c/ Maximilià Thous, 6), a les 11 h. D’ací a poc donarem més informació. 

ASSEMBLEA OBERTA PER TRACTAR EL TEMA DE L’HOTEL A LA SAÏDIA

La Saïdia Comuna convoquem al veïnat a una assemblea oberta per organitzar-nos contra la construcció del macrohotel. Animem a totes les entitats i associacions del barri a participar.

Vos esperem el pròxim dissabte 16 d’octubre, a les 11h,  al c/ Luz Casanova 5 (pl. de la Espiga). Compartix la convocatòria!

Projectes turístics com aquest tenen greus conseqüències en el barri:

– Acceleració dels processos de gentrificació i turistificació.

– Transformació de l’estructura econòmica cap a un espai destinat al negoci turístic i no per a la gent que hi viu.

– Augment dels preus del lloguer.

– Desaparició del comerç local.

– Increment de la de la població turística.

– Expulsió del veïnat.

La construcció d’aquest complex hoteler ens afecta a totes. No volem convertir-nos en un barri per al negoci turístic!

Volem un barri per viure i conviure!

#AquestHotelEnsExpulsa

#LaClauEsterJuntes

#BarrisEnLluita

ESTE HOTEL ENS EXPULSA

Des de La Saïdia Comuna encetem la campanya contra el macro hotel que un grup promotor vol fer a La Saïdia, i l’ajuntament consenteix. Les veïnes ja ho vam dir, no volem aquesta barbaritat al nostre barri!

575 habitacions i un total de 18000m2 ocupant l’espai que podriem aprofitar les veïnes, com venim reclamant des de fa molt de temps. Més de 1000 persones de població turística al nostre barri.

Aquestos projectes modifiquen l’estructura econòmica i les relacions de barri, ja que impliquen el creixement dels pisos turístics, l’augment del lloguer i canvis en els comerços i la restauració, expulsant al veïnat. Ja ho hem vist en altres barris de la ciutat, i no ho volem ni ací, ni enlloc!

Són moltes les raons per oposar-nos a este projecte, i per això vam organitzar tres taules informatives. Van ser vora 300 persones les que es van poder acostar a signar les al•legacions i mostrar el seu rebuig. Aquesta només ha sigut la primera acció de totes les que venen

En aquest vídeo us expliquem un poc més ⬇⬇

Si vols seguir assabentant-te, segueix-nos pels nostres canals de comunicació i per xarxes!!!

#EsteHotelEnsExpulsa 

#BarrisEnsLluita 

#BarrisEnsLluita

No al macro hotel a la Saïdia

Arran de la notícia que ha eixit en premsa ( https://valenciaplaza.com/proyectan-complejo-hotelero-575-habitaciones-saidia-valencia) sobre la voluntat de construir un macro complex hoteler en el barri de 575 habitacions i 18.000 m2, l’assemblea de la Saïdia Comuna hem decidit mobilitzar-nos.

Aquest hotel gegant, que suposaria més de 1000 persones de població turística als nostres carrers, es situa al centre del barri, sobre sòl residencial, ocupant l’espai que podria acollir futurs veïns i veïnes i pensem que afavoriria de manera important la modificació de l’estructura econòmica i de relacions al barri, propiciant el creixement de pisos turístics i l’augment dels lloguers i l’expulsió del veïnat que hi viu.

Atés que el període d’al·legacions ens hem assabentat que finalitza el proper dimecres  28 de setembre hem decidit de moment presentar-ne per a que conste el nostre rebuig.

El dilluns 26 i dimarts 27 posarem PUNTS D’INFORMACIÓ I RECOLLIDA DE SIGNATURES sobre les al•legacions al barri perquè totes les persones que tingueu interés pugueu vindre a signar. A més tractarem d’informar la gent del barri que passe per davant. Els punts d’informació i recollida de signatures són:

a) Dilluns: Parc Jardí Morvedre

De 18h a 20h

b) Dimarts: C/ Bilbao 49 (exactament al costat del Mercadona).

De 10:30 h a 14h i de 18h a 20h

Si no podeu venir i voleu presentar-les podeu descarregar-vos el document http://scur.cat/5PB975 i presentar-lo demà a qualsevol oficina de l’Ajuntament o telemàticament https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/AD.RQ.10. Recordeu que el termini d’al·legacions s’acaba dia 28 de juliol.

També fem una crida a totes les associacions i col·lectius del barri a sumar-se a la mobilització. Per a setembre convocarem una assemblea general a la que esteu convidades amb l’objectiu de definir una resposta conjunta a aquest tema, que entenem que passarà per protestar, alçar pols i visibilitzar aquesta agressió al barri. 

NO AL MACRO HOTEL A LA SAÏDIA!

LA SAÏDIA NO ESTÀ EN VENDA!

NO VOLEM CONVERTIR-NOS EN UN BARRI PER AL NEGOCI TURÍSTIC!

VOLEM UN BARRI PER A VIURE I CONVIURE!

La clau, estar juntes! Prou d’especular amb les nostres vides.

Abans de la Pandèmia ja teníem un problema greu amb els nostres habitatges, gràcies a la creixent bombolla immobiliària del lloguer. A la ciutat de València els últims cinc anys ha pujat el preu del lloguer al voltant d’un 40% i les dades parlen que un 50% o més del sou el dediquem a pagar la vivenda habitual.

Altrament, no hem d’oblidar que, com a classe treballadora, any rere any els nostres treballs es precaritzen. Mentre que perdem en drets i sou, les que ens (mal)paguen guanyen en llibertat per acomiadar-nos. A més, tota aquesta violència i precarietat impacta encara més les dones, les racialitzades i les migrades.

 Ara, amb aquesta situació, sembla que es vulga que siguem nosaltres les que tornem a assumir la crisi, les de sempre. Però no. Diguem prou. Volem que aquesta crisi la paguen els rics i els bancs, aquells que provoquen la nostra misèria.

Estem segures que juntes som més fortes, vos animem a crear unides un moviment fort en defensa de l’habitatge i seguir teixint xarxes de suport mutu  a cada poble i cada barri. Veïna, veí, si tens problemes per pagar el lloguer, pots omplir aquest formulari, et contactarem i entre totes farem el possible per fer front al que se’ns ve al damunt:

https://forms.gle/uqr5aDcsMAYFNnzSA

Ho dèiem abans de la crisi i ho diem ara: Prou d’especular amb les nostres vides!

Per un moviment de l’habitatge organitzat: que la crisi la paguen els rics!

S’alcen vents de revolta. La crisi sanitària i social que ha accelerat el Covid-19 està comportant, i comportarà, una nova excusa perquè la classe treballadora pague els plats trencats d’un sistema que no és capaç de mantindre’s sense arriscar la nostra vida i el nostre benestar. Durant els pròxims mesos veurem com tot l’impacte econòmic i la baixada de beneficis dels grans propietaris i del capital ho pagaran les de sempre, les que no tenim més que la nostra força de treball, les que si no treballem, no mengem.


Amb l’aturada de la producció, vindrà una onada d’acomiadaments massius (al País Valencià, des del confinament, ja s’han produït 175.449 acomiadaments temporals i molts altres definitius). Hui, dia 1 d’abril, moltes hauran de decidir entre menjar o pagar el lloguer. Som conscients que els acomiadaments de hui són els desnonaments de demà. Les darreres mesures anunciades pel govern espanyol evidencien dues coses: la protecció cap als grans tenidors (rendistes) i les grans empreses; i que les pèrdues de les grans empreses seran assumides entre totes a costa del que és públic. No podem consentir que les mateixes que vam pagar la crisi del 2008, ara paguem amb els nostres treballs i les nostres cases la crisi actual; hem de lluitar perquè la paguen els mateixos que ens han retallat la sanitat i que ens han deixat desemparats davant d’aquesta situació.


Dilluns es féu pública la convocatòria de Vaga de lloguers del dia 1 d’abril en alguns indrets de l’Estat. Arreu del territori el moviment per l’habitatge demostra una volta més estar a l’alçada de les necessitats de la classe treballadora, esdevenint una de les claus en la lluita i amb més força per a aquelles que ens trobem més amenaçades i vulnerables dins del sistema capitalista. Més enllà de la convocatòria de vaga, el moviment de defensa de l’habitatge, d’una manera o altra, es prepara per a passar a l’ofensiva, per a cridar ben fort que aquesta crisi l’han de pagar els rics.


Des d’EntreBarris, i amb la voluntat de coordinar-se amb la resta del moviment per l’habitatge de València, encetem els preparatoris d’una campanya que pose contra les cordes els grans tenidors, els fons voltors, la banca i tots aquells propietaris, grans o petits que pretenguen fer-nos fora de casa per a augmentar els seus beneficis.


És per això que cridem a totes aquelles que veiem en perill la nostra casa, a les que no podrem pagar el lloguer a partir d’abril o dels mesos següents, a què ens organitzem. Només afrontant aquesta crisi social de manera col·lectiva podrem sobreviure. Acosta’t a la teua assemblea o sindicat de barri més proper, contacta’ns en xarxes, parla amb les teues
veïnes, no et quedes sola!


Ens volen aïllades i vulnerables, però contestarem juntes i organitzades.
Els nostres cops seran més forts!

MANIFEST SOBRE EL COVID 19

Històricament, les situacions d’incertesa com aquesta han sigut aprofitades pels defensors de l’statu quo per a enfortir-se, retallar drets, llibertats i frenar qualsevol alternativa. EntreBarris fem una crida a la responsabilitat social i a la protecció veïnal per contenir la pandèmia que estem patint, però també denunciem la possibilitat de que aquesta crisi siga aprofitada per desarticular més a la població. El suport mutu i l’autogestió solidària són fonamentals per fer front a l’emergència sanitària i, també, als efectes que el neoliberalisme generarà sobre les classes populars. Hui més que mai, hem de mirar cap als sabers feministes i adonar-nos que vetllar pels valors comunitaris ens ajudarà a superar aquest estadi i a encarar el que ens vindrà després.

Per aquest motiu volem incidir en dues qüestions: el manteniment i la millora de les condicions materials de vida de les classes populars; i el desenvolupament autònom del bé comú.

Així, exigim al govern central la suspensió del pagament dels lloguers i de qualsevol altra activitat rentista, tot sumant-nos a la xarxa PLAN DE CHOQUE SOCIAL i fent nostres les seues reivindicacions. No podem permetre, de cap de les maneres, que l’emergència sanitària recaiga sobre les esquenes de les classes populars i avisem que ens mantindrem alerta i no donarem treva a cap govern estatal, autonòmic o ple municipal que adopte mesures que prioritzen l’estabilitat de les grans empreses i les activitats rendistes en lloc de la justícia social. És el moment de democratitzar l’economia.

Al mateix temps, la diversitat d’assemblees que conformem EntreBarris així com altres organitzacions, col·lectius i persones a títol individual, estem impulsant ferramentes per a l’autorganització veïnal del suport mutu. És urgent concebre les cures des d’una perspectiva comunitària i reteixir la societat malmesa durant dècades de projecte neoliberal. Per això, rebutgem iniciatives amb protagonismes il·lusoris i interessos partidistes.

D’una banda, hem detectat com els agents especuladors s’aprofiten de la crisi del Covid-19. Per exemple, a València i altres ciutats, una part important dels propietaris de Vivendes d’Ús Turístic tornen a promoure-les com a lloguer tradicional. I no ho fan per a proporcionar alternatives d’habitatge digne sinó perquè el turisme, ferment de la precarització social i l’expulsió del veïnat, ha deixat de ser una font d’ingressos. Des d’EntreBarris lluitem contra aquestes lògiques que entenen la vivenda com a una mercaderia i no com una necessitat vital. No ens conformem amb moratòries dels pisos turístics ni lleugeres regulacions dels plans urbanístics de torn: ni gent sense cases, ni cases sense gent.

D’una altra banda, amb la medicalització d’hotels, una part del sector està promocionant-se com a entitats amb “compromís social”. No cal perdre de vista que açò, lluny de ser gratuït per a nosaltres, ocorre mentre els sindicats denuncien que la sanitat privada continua sense contribuir amb tots els seus recursos i unitats per a fer front a aquesta emergència social. Mentrestant, hi ha situacions d’extrema vulnerabilitat que no tenen cap ressò mediàtic i no podem deixar darrere. Per exemple, la subsistència de la gent sense llar o que viuen en infravivendes i no tenen diners per comprar aliments, o les mobilitzacions a les presons i als CIE’s, on ja de per sí la gent estava confinada abans de l’arribada del Covid-19. 

Així mateix, el preu d’alguns productes bàsics està pujant als supermercats. Aquest fet és potenciat pels mitjans de comunicació, que els presenten com l’única  alternativa de consum en temps de crisi. Açò comporta marginar el xicotet comerç de barri i els mercats de venda directa, una xarxa de suport veïnal en temps d’aïllament que permet una major integració socioeconòmica i mediambiental entre l’horta i la ciutat. EntreBarris ens sumem a la campanya de promoció de la sobirania alimentària encetada per altres moviments, que permet un futur sostenible per al sector primari davant la destrucció del territori i el desenvolupisme “verd” patrocinat pel govern autonòmic i estatal.  

Perquè juntes, en comunitat, desenvolupant el comú, serem imparables. Perquè quan tot passe haurem d’encarar escenaris de conflicte (pel control dels recursos, de les transaccions econòmiques, de la plusvàlua de la classe treballadora…) i ens hem de preparar perquè siga un moment de conquesta de drets socials i no solament de resistència als abusos de les grans corporacions. No podem permetre’ns una societat atemorida, hem de ser conscients, crítiques i conseqüents amb el moment que vivim i que viurem. I, mai, no hem de deixar de teixir el comú.

Cuidem-nos

Davant de la situació de confinament que patim actualment, des de diferents barris de València s’estan organitzant xarxes de cures i suport mutu per ajudar en tasques quotidianes al veïnat en risc.

A la següent carpeta trobareu documents organitzats per barris per compartir a les xarxes socials i enganxar a les finques i els carrers:Vos deixem també els correus i grups de Telegram on podreu informar-vos i coordinar-vos:

Grup de Telegram El Cabanyal

Correu Ciutat Vella

Apadrina un pis turístic

Des de fa uns anys que venim observant als nostres barris un augment considerable del nombre dels apartaments turístics existents. S’estima que a la ciutat de València en són més de 5000 ( sols aquells que estan inscrits en el registre de la Generalitat). Segons diferents estudis el darrer anys s’han posat al mercat més pisos destinats al lloguer turístic que no pisos destinats al lloguer dels i les veïnes que vivim a València.

Aquest fet ha provocat que des de l’Ajuntament de València es plantegen diferents alternatives i solucions que a dies d’ara podem dir que estan sent del tot insuficients. És per això que des d’EntreBarris llancem aquesta campanya per denunciar, en primera instància, tots aquells apartaments que no acompleixen la normativa actual del mateix Ajuntament i que segons les nostres dades són el 66% del total dels enregistrats.

L’objectiu d’aquesta campanya és que l’Ajuntament de València deixe les paraules i passe als fets. Per això li exigirem el tancament de tots aquells apartaments il·legals existents a la ciutat i que nosaltres denunciarem durant les pròximes setmanes.

Com col·laborar amb aquesta campanya? Pots informar directament d’un apartament turístic que tingues localitzat o també pots “apadrinar” alguns dels que nosaltres tenim.

–          Si vols comunicar un apartament turístic ja existent, ho pots fer directament en una d’aquestes dues opcions:

 1. Físicament pots entregar una sol·licitud o instància general adreçada a l’Alcaldia en qualsevol registre municipal.
 2. En la seu electrònica de l’Ajuntament pots entrar en el següent enllaç: 

https://sede.valencia.es/sede/authClave.xhtml/NC.NC.10

 Una vegada hages presentat la instància, et demanem que ens envies un mail per poder fer el seguiment dels apartaments denunciats a info@entrebarris.org.

–          Si vols ajudar-nos per assenyalar altres apartaments turístics, envia’ns un mail i et passarem la informació dels diferents apartaments turístics que pots informar i la manera de fer-ho.

Entre totes, construïm una València per a les veïnes.

València Acollidora

El 2018, a València van ser desnonades per resolució judicial 1287 famílies que vivien llogades o hipotecades. S’han d’afegir aquells desnonaments invisibilitzats que no engrossen les estadístiques judicials, com els causats per pujades de lloguer, finalització de contracte o compra de l’habitatge per part de corporacions internacionals que gasten les vivendes com actius d’inversió.

La crisi habitacional que patim a l’estat espanyol en general, i a la ciutat de València en particular, es fa cada dia més evident. Immobiliàries, bancs i fons voltors han impulsat una bambolla de lloguer que ha provocat una pujada dels preus a la ciutat de València d’un 44% en els darrers 5 anys. Preus que suposen que els llogaters gasten en habitatge al voltant del 40% de la seua renda. Aquestes quantitats posen en risc la seguretat residencial de bona part de les veïnes de València. Moltes altres queden directament excloses del mercat immobiliari.

Davant d’aquesta situació d’emergència habitacional, els diferents governs no han pres cap mesura decidida. Així, sembla que la ciutadania és l’únic agent que està prenent-se seriosament aquesta problemàtica.

Com a exemple d’autoorganització, Entrebarris és una plataforma que aglutina col·lectius de diferents barris de la ciutat de València en lluita per la defensa d’un habitatge digne. Les tasques que es fan des d’aquesta xarxa són contínues i heterogènies, però podem anomenar algunes com:

 • Aturar desnonaments amb la ferramenta de l’autoprotecció veïnal
 • Denunciar les pràctiques fraudulentes que duen a terme les diferents empreses immobiliàries per fer fora dels seus habitatges a les persones que resulten “inconvenients”
 • Conscienciar sobre els perills de la turistificació i assenyalar la gran quantitat de vivendes turístiques que s’emplacen en la nostra ciutat sense complir cap criteri ni normativa.
 • Plantejar una ferma oposició a projectes urbanístics especulatius, que continuen sent una constant a València.
 • Promoure formacions sobre urbanisme feminista com a perspectiva per a lluitar contra dinàmiques com l’expansió urbana, la gentrificació o la marginalització, amb l’objectiu que siga el teixit social el que es defenga d’aquestes amenaces.

Però, sent conscients que hui dia l’acció institucional resulta fonamental per garantir el dret a l’habitatge, des d’Entrebarris també s’exigeix:

 • Que s’aturaren tots i cadascun dels desnonaments a la ciutat
 • Que l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana prioritzen als seus pressupostos la mobilització de tot el seu parc públic i posar-lo a disposició d’aquelles famílies afectades per un procés d’expulsió. Parant tota operació de venda de vivendes de titularitat pública.
 • Que des de les administracions públiques es prenguen mesures contra aquells actors del mercat immobiliari que estan expulsant les veïnes de les seues cases (sancions, expropiació dels pisos buits que estan en les seues mans, trencament dels acords signats…).
 • Que es desenvolupe la llei de la funció social de l’habitatge on s’incorporen mesures com l’expropiació als habitatges sense ús o la compra dels edificis o habitatges on hi haja una situació d’amenaça d’expulsió per persones jurídiques. 
 • Que es realitze una anàlisi de dades periòdica sobre la situació de l’habitatge, com ara la pujada dels preus de lloguer, la quantitat d’habitatges buits o la quantitat de desnonaments.
 • Que es redacte una nova llei de lloguer que contemple: limitar els preus de lloguer d’acord amb els nivells de renda de cada ciutat i cada barri, contractes de lloguer de durada indefinida així com la suspensió indefinida d’un desnonament sense oferir una alternativa habitacional.