Per un moviment de l’habitatge organitzat: que la crisi la paguen els rics!

S’alcen vents de revolta. La crisi sanitària i social que ha accelerat el Covid-19 està comportant, i comportarà, una nova excusa perquè la classe treballadora pague els plats trencats d’un sistema que no és capaç de mantindre’s sense arriscar la nostra vida i el nostre benestar. Durant els pròxims mesos veurem com tot l’impacte econòmic i la baixada de beneficis dels grans propietaris i del capital ho pagaran les de sempre, les que no tenim més que la nostra força de treball, les que si no treballem, no mengem.


Amb l’aturada de la producció, vindrà una onada d’acomiadaments massius (al País Valencià, des del confinament, ja s’han produït 175.449 acomiadaments temporals i molts altres definitius). Hui, dia 1 d’abril, moltes hauran de decidir entre menjar o pagar el lloguer. Som conscients que els acomiadaments de hui són els desnonaments de demà. Les darreres mesures anunciades pel govern espanyol evidencien dues coses: la protecció cap als grans tenidors (rendistes) i les grans empreses; i que les pèrdues de les grans empreses seran assumides entre totes a costa del que és públic. No podem consentir que les mateixes que vam pagar la crisi del 2008, ara paguem amb els nostres treballs i les nostres cases la crisi actual; hem de lluitar perquè la paguen els mateixos que ens han retallat la sanitat i que ens han deixat desemparats davant d’aquesta situació.


Dilluns es féu pública la convocatòria de Vaga de lloguers del dia 1 d’abril en alguns indrets de l’Estat. Arreu del territori el moviment per l’habitatge demostra una volta més estar a l’alçada de les necessitats de la classe treballadora, esdevenint una de les claus en la lluita i amb més força per a aquelles que ens trobem més amenaçades i vulnerables dins del sistema capitalista. Més enllà de la convocatòria de vaga, el moviment de defensa de l’habitatge, d’una manera o altra, es prepara per a passar a l’ofensiva, per a cridar ben fort que aquesta crisi l’han de pagar els rics.


Des d’EntreBarris, i amb la voluntat de coordinar-se amb la resta del moviment per l’habitatge de València, encetem els preparatoris d’una campanya que pose contra les cordes els grans tenidors, els fons voltors, la banca i tots aquells propietaris, grans o petits que pretenguen fer-nos fora de casa per a augmentar els seus beneficis.


És per això que cridem a totes aquelles que veiem en perill la nostra casa, a les que no podrem pagar el lloguer a partir d’abril o dels mesos següents, a què ens organitzem. Només afrontant aquesta crisi social de manera col·lectiva podrem sobreviure. Acosta’t a la teua assemblea o sindicat de barri més proper, contacta’ns en xarxes, parla amb les teues
veïnes, no et quedes sola!


Ens volen aïllades i vulnerables, però contestarem juntes i organitzades.
Els nostres cops seran més forts!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *