La ciutat la fem els barris. Actes del 16 i 17 de febrer

DURANT DOS DIES, ENTREBARRIS HA PARTICIPAT EN DIFERENTS ACTES REIVINDICATIUS A QUATRE BARRIS DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA 

Amb el lema de: La ciutat la fem els barris, EntreBarris hem estat presents a diferents activitats organitzades a La Saïdia, Ciutat Vella, Russafa i Benimaclet amb reivindicacions diverses però totes baix una mateixa consigna: la defensa dels nostres barris i la lluita per un habitatge digne. 

El dissabte de matí al barri de La Saïdia es va realitzar al Parc de Marxalenes un mapejat del barri amb l’objectiu de seguir assenyalant les diferents problemàtiques existents al barri relacionades amb l’habitatge (pisos turístics, expulsions, augment del preu del lloguer…). Aquesta paradeta informativa va servir per informar al veïnat sobre quines són les nostres reivindicacions així com per conèixer de primera mà les preocupacions de les veïnes de La Saïdia. 

El mateix dissabte de matí a Ciutat Vella es va realitzar a la plaça Músic López Chavarri una xocolatada contra l’especulació i la turstificació del barri. L’objectiu d’aquesta trobada va ser el de donar a conèixer el nostre posicionament davant el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella el qual rebutgem clarament ja que aquest pla posa en perill les veïnes de Ciutat Vella. Aquesta jornada festiva i reivindicativa va apropar moltes veïnes a la plaça i va estar organitzada per Veïnat en Perill d’Extinció. 

El dissabte de vesprada al barri de Russafa vam participar del Carnestoltes del barri amb una comparsa pròpia denominada la Colla de les Expulsades organitzada pel col·lectiu Russafa Veïnal i amb la qual hem volgut, des d’un punt de vista lúdic i crític, denunciar les expulsions del veïnat del barri provocades per la gentrificació i la turistificació a la qual estem sotmesos. 

I per últim, aquest diumenge al matí al barri de Benimaclet una nombrosa i històrica manifestació ha tingut lloc per denunciar el PAI de Metrovacesa que pretén construir 1.345 vivendes. Unes 3.000 persones han volgut demostrar-li a l’Ajuntament de València que no estan disposades a acceptar aquest PAI que provocaria un fort impacte ecològic i que el saturaria de manera desmesurada. Aquesta manifestació estava convocada per Cuidem Benimaclet i havia rebut el suport de més 100 col·lectius. 

EntreBarris seguim treballant als barris per constuir una ciutat més verda, més habitable i on es pose al centre de tota política a les persones que en ella habitem. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *