DAVANT L’EXPULSIÓ DE MÉS DE 50 PERSONES D’UN EDIFICI DE SAÏDIA ADQUIRIT PER UN GRAN GRUP IMMOBILIARI

El procés de gentrificació i turistificació arriba al barri de Saïdia amb un nou cas d’expulsió de veïnat després de la compra d’un edifici sencer per part del Grupo Vértice i Blue Santorini.

El passat mes de juliol inquilins de les 28 vivendes d’un edifici del carrer Fra Pere Vives rebien la mateixa carta, explicant-los que no els renovaven els contractes de lloguer i que haurien de deixar les seues cases. Aquesta finca ha estat comprada en la seua totalitat pels entramats empresarials Grupo Vertice i Blue Santorini amb l’objectiu de rehabilitar els pisos i oferir-los a un major preu. El veïnat ha rebut la notícia amb indignació i sospiten que les seues cases seran oferides a turistes i estudiants estrangers de rendes altes. Un dels veïns afectats, explica: “se creen que están comprando un edificio, pero en realidad estan comprando un montón de hogares con personas dentro”.

Les obres de reforma ja han començat en alguns habitatges i moltes veïnes ja han hagut de marxar. Els inquilins se senten desemparats davant aquestes operacions immobiliàries i asseguren que no els han ofert cap alternativa. El veïnat que encara habita allà ha de suportar les molèsties de les obres i la pressió del grup immobiliari.

El Grupo Vértice és un gegant entramat d’empreses centrat en el mercat immobiliari de Barcelona. Aquest grup empresarial ha declarat en diverses ocasions el seu interés en fer grans inversions en València, i fa alguns anys que desenvolupa operacions immobiliàries a la ciutat.

La compra d’edificis sencers per part de grups inversors i l’expulsió de tots els habitants és una realitat cada vegada més freqüent a València. De fet, al llarg de l’últim any s’han conegut diversos casos d’expulsió de veïnat, com ara l’edifici del Carrer Buenos Aires 31 del barri de Russafa o diferents finques a Ciutat Vella. Des d’EntreBarris critiquem durament el govern del tripartit per promoure un model de ciutat dominat per la indústria del turisme i on hauria d’actuar de forma més decidida davant d’aquestes situacions. Front això anunciem accions de denúncia junt amb el teixit associatiu.

EntreBarris, per un altre model de ciutat, som una xarxa de col·lectius de barri i associacions de veïns i veïnes que s’oposa al creixent procés de gentrificació i turistificació que viu València. En aquest context, reivindiquem el dret a la ciutat dels veïns i veïnes, i demandem accions que asseguren l’accés a l’habitatge i la permanència en aquest.

Carta que està rebent el veïnat de l’edifici

La premsa en parla:

http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20180215/44796738098/expulsion-50-personas-edificio-saidia-valencia-gentrificacion.html

http://amp.levante-emv.com/valencia/2018/02/16/barris-advierte-expulsion-vecinos-saidia/1680091.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *